Ha Ön egy agilis, határozott ügyvédet keres öröklési ügyének rendezéséhez, akinél a ügye biztonságban van és emellett az örökléssel kapcsolatos vagyonmegosztásban is jól tudja Önt képviselni, akkor jó helyen jár. Ha minket bíz meg, akkor nem kell félnie, hogy kisemmizik.

Ügyvédi irodánk egyik kiemelt profilja az öröklési jog és az örökléssel létrejövő vagyonközösségek megosztása, megszüntetése.

Ügyvédi irodánk az öröklési jog területén szerzett közjegyző előtti (ún. nem peres) eljárásban és a peres eljárásban szerzett tapasztalatait felhasználva lép fel az Ön érdekében abban, hogy az Önt érintő döntésekből a lehetőségekhez képest Ön a legjobban jöjjön ki. Mindig határozottan kiállunk ügyfeleink érdekében ügyfeleink mellett.

Vagyonjogi kérdéseit és megállapodásait irodavezető ügyvédünk 25 éves ingatlanszakmai múltja is segíti. Irodavezető ügyvédünk 20 éve rendelkezik a Magyar Mérnöki Kamaránál bejegyzett műszaki ellenőri és műszaki vezetői jogosultsággal magasépítési szakterületen, továbbá 20 éve rendelkezik EUFIM Európai Felsőszintű Ingatlanszakmai Minősítéssel. Ingatlanszakértői, műszaki vezető és műszaki ellenőri jogosultságát 20 éve gyakorolja is és emellett több, mint 20 éve kivitelezéssel is foglalkozik. Ingatlanszakmai múltjának köszönhetően könnyen átlátja a bonyolult ingatlanjogi helyzeteket is. (például az ingatlan vásárlásához, építéséhez, felújításához egyik fél magasabb összeggel járult hozzá, vagy részben szülő finanszírozott, örökség kerül felhasználásra, stb.).

Irodavezető ügyvédünk ingatlanszakmai múltjának köszönhetően kiterjedt szakértői ismeretséggel rendelkezünk, így szakértő szükségessége esetén könnyen és gyorsan tudunk szakértőt.

Válassza irodánkat, ha Ön olyan ügyvédet keres:

  1. aki határozott, agilis,
  2. aki magabiztosan tárgyal,
  3. aki kiáll az Ön érdekében
  4. aki ismeri az ingatlanokat,,
  5. aki magas etikai normákat tart fenn,
  6. aki műszaki tudással és gyakorlattal is rendelkezik,
  7. akinek szívügye az Ön ügye,
  8. aki érthetően magyarázza el a bonyolult jogi nyelvezetet,
  9. akit Ön könnyen el tud érni, ha menet közben újabb problémája merül fel.

Ha szeretné ügyét biztonságban érezni, akkor keressen minket bizalommal!

Érdeklődjön nálunk ingyenesen!

A megkeresésért mi nem számolunk fel semmit! Jelentkezzen konzultációra!

Az érdeklődés ingyenes!


Tegye fel kérdését a konzultáció menetével kapcsolatban!


Hívjon minket

Hívjon minket most!

Egyszerűen, gyorsan!

Csak kattintson a kagylóra és máris jó kezekben van!

Az öröklési joggal kapcsolatban eljárunk valamennyi ügyvédi kompetenciát igénylő ügyben és nyújtunk szolgáltatást bármely résztvevő részére. Az öröklési vagyonjogi vitákban több, mint 20 éves ingatlanszakmai tapasztalatunkra támaszkodva nyújtunk képviseletet.

A teljesség igénye nélkül az alábbi Öröklési jogi kérdésekben állunk rendelkezésére:

végrendeleti öröklés, törvényes öröklés, ági öröklés, gyermek öröklése, szülő öröklése, Parentéláris Öröklés (felmenő öröklése), házastárs öröklése, élettárs öröklése, testvér öröklése, kötelesrész, kitagadás, az öröklés visszautasítása, hagyatéki hitelezői igények érvényesítése, közös tulajdon megszüntetése

Elakadt? Nem tudja hogyan tovább? Kérdése van?

Ránk bízhatja! Az alábbi ügyekben biztosan tudunk segíteni önnek!

Végrendelet készítése

Irodánk vállalja a jogszabályoknak megfelelő végrendeletek elkészítését és a nyilvántartásba vételi eljárás teljes körű bonyolítását. A végrendelet készítését minden esetben konzultáció előzi meg, hogy teljes körű kép alakuljon ki a hagyatékról és arról, hogy az örökhagyó a hagyatékát miként kívánja örököseire hagyni, kíván-e hagyományrendeléssel, vagy meghagyással élni. Végrendelet készítésénél a kötelező érvényességi tartalmi elemeken túl kiemelten fontos, hogy az a törvény által előírt alaki érvényességi feltételeknek is megfeleljen, ellenkező esetben érvénytelen lesz.

TARTÁSI, életjáradéki és öröklési szerződések

Bár a tartási és az életjáradéki szerződést a Ptk.-nak nem az örökölési jogról szóló hetedik könyve szabályozza, azonban mégis összefügg a örökléssel és az öröklési szerződéssel. A tartási és az életjáradéki szerződés között az alapvető különbség az, hogy a tartási szerződéseben természetbeni tartásra, az életjáradéki szerződésben pedig rendszeresen – jellemzően havonta – fizetendő járadék megfizetésére vállalnak általában egy ingatlanért kötelezettséget.

Az öröklési szerződés a tartási szerződés elemeit hordozza magában azzal a különbséggel, hogy míg a tartási szerződésnél a tulajdonjog a szerződés megkötésekor kerül az eltartó tulajdonába, addig az örökösödési szerződésnél csak az eltartott örökhagyó halálával.

Szerződéseket napi szinten szerkesztünk és véleményezünk nem csak ebben a témakörben, hanem a polgárjog minden területén. Szerződéseinket sosem minta, vagy sablon alapján készítjük, hanem minden esetben konzultációt követően egyedileg az ügy sajátosságaira figyelemmel készítjük el.

AMENNYIBEN ÖRÖKLÉSI VAGY EGYÉB JOGI TANÁCSADÁSRA SZORUL, Keressen ELÉRHETŐSÉGEINK EGYIKÉN.
Örökléssel kapcsolatos tanácsadás

Nincs tisztában a hatályos öröklési szabályokkal? Tudni szeretni ki mit örököl Ön után? Mi az a kötelesrész? Mi az ági öröklés? Kinek és mikor jár? Hogyan tagadhat ki valakit? Keressen bizalommal, segítünk!

Képviselet öröklési és kötelesrész iránti perben

Amennyiben Önt a hagyatéki eljárás során jogsérelem érte, szeretné a végrendeletet megtámadni, kötelesrész iránti, vagy egyéb örökléssel kapcsolatos pert indítana, akkor keressen bizalommal. Természetesen, ha a per Ön ellen indult meg, akkor is fordulhat hozzánk, képviseletét ilyen esetben is tudjuk vállalni.

Képviselet hagyatéki eljárásban

Úgy érzi kiakarják semmizni? Nincs tisztában a jogaival? Keressen bizalommal! Irodán az örökléssel kapcsolatos tanácsadáson túl vállalja az Ön jogi képviseletét a jegyző és a közjegyző előtt is a hagyatéki eljárás során, hogy a jogai ne sérüljenek!

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK:

INGATLANJOG

CSALÁDJOG

CÉGALAPÍTÁS

TÁRSASHÁZJOG

SZERZŐDÉSEK

ADATVÉDELEM

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarába bejegyzett Dr. V. Gaál Ügyvédi Iroda üzemelteti, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amely az ügyféljogokkal kapcsolatos tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók meg. A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek tanácsnak.

Copyright © 2023 | Minden jog fenntartva.