Az ingatlanokkal kapcsolatban eljárunk valamennyi ügyvédi kompetenciát igénylő ügyben, 
a teljesség igénye nélkül az alábbi ügykörökben tudunk segítéségre lenni:

Szerződés szerkesztés és véleményezés

Szerződéseket napi szinten szerkesztünk és véleményezünk nem csak az ingatlanokkal kapcsolatban, hanem a polgárjog minden területén.

Szerződéseinket sosem minta, vagy sablon alapján készítjük, hanem minden esetben konzultációt követően egyedileg az ügy sajátosságaira figyelemmel készítjük el. Irodánk vállalja bármely az ingatlanával kapcsolatos szerződés elkészítését.

Adásvételi szerződés folyamata
Közös tulajdonú ingatlanok

Irodavezető ügyvédünk jogi végzettsége mellett több, mint 20 éve foglalkozik ingatlanokkal, mint ingatlanszakértő. Ezekből adódóan tudjuk, hogy egy közös tulajdonú ingatlan esetében a használati szerződés nem csak egy papír, ami valamilyen ügyintézéshez szükséges. A közös tulajdonú ingatlan használatának előzetes rendezésekor a jövőben felmerülhető problémákat kell előre prognosztizálni és azok rendezésére is szükséges kitérni. Több évtizedes tapasztalattal állunk az ingatlanok használati viszonyának rendezése mellett, mely történhet akár a felek közötti megállapodással, de annak hiányában akár bírósági úton is.

Több száz közös tulajdonú ingatlan használati szerződésének tapasztalatával készítjük el szerződéseinket, melyek ennek köszönhetően szinte minden pénzintézet részére megfelelőek a banki hitelezés szempontjából is.

Szakmai tapasztalatunkat felhasználva szakszerű tanáccsal tudjuk ellátni akár a jövőre, akár a jelenben fennálló viták rendezésére. Segítségére tudunk lenni a kár a közös tulajdon használatának rendezésében, de a közös tulajdon megszüntetésében is. 

Ha bármilyen problémája adódik tulajdonostársával, vagy szomszédjával, akkor keresse bátran irodánkat!
Társasház alapítás és módosítás

Irodánk nagy szakmai tapasztalattal vállalja társasházak alapítását és a már meglévő alapító okiratok módosítását, valamint a társasházakkal kapcsolatos bármely jogi kompetenciát kívánó ügyek elvégzését. Erről részletesebben a társasház jogi oldalunkon olvashat.

Ingatlanokkal kapcsolatos peres képviselet

Irodánk vállalja peres képviseletét ingatlanokkal kapcsolatos jogvitákban. Ha pert indítana, vagy ön ellen pert indítottak, vagy szeretne peren kívül megegyezni, akkor keressen bizalommal.

Elbirtoklás

Elbirtoklásról akkor beszélünk, ha valaki más ingatlanát 15 éven át szakadatlanul sajátjaként használja. Az elbirtoklást peres úton lehet érvényesíteni. Amennyiben szeretne egy ingatlant elbirtokolni, akkor keressen fel és segítünk!

Építés és kivitelezés jogi képviselete

Irodavezető ügyvédünk jogi végzettsége mellett magasépítési szakterületre a Magyar Mérnöki Kamaránál bejegyzett műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői jogosultsággal is rendelkezik. Az épületkivitelezési gyakorlatnak köszönhetően a jogi képviseletet műszaki szempontból is vizsgálva képviseljük ügyfeleinket, legyen szó akár a kivitelezés megkezdése előtt megkötött kivitelezői szerződés elkészítéséről, illetőleg véleményezéséről, vagy akár a hibás teljesítésből adódó jogvitában való részvételről. Kimagasló előny egy jogi képviselő számára, ha az általa képviselt ügyben nem csak a kapcsolódó jogi szabályozással van tisztában, hanem magát a kivitelezést is szakmai szemmel vizsgálva tudja álláspontját kialakítani.

Ingatlanokkal kapcsolatos károkozás

Gyakran előfordul, hogy az ingatlannal kapcsolatos károkozás történik. Például egy épületről leeső vakolat darab, egy balesetveszélyes járda, vagy akár egy ablakon kiesett dolog károkozásával, de a példákat napestig sorolhatnánk. Irodánk vállalja az ingatlannal kapcsolatos károkozások peren kívüli eljárásának lefolytatását, vagy annak eredménytelensége esetén a peres képviseletet is, legyen akár károkozó, akár károsult.

Ha építkezik, felújít, korszerűsít, vagy egyéb kivitelezési tevékenység előtt áll, vagy már megkezdte és szeretné biztonságban érezni magát, akkor keressen bizalommal.
Kérjen időpontot konzultációra