Kártérítéssel kapcsolatban eljárunk valamennyi ügyvédi kompetenciát igénylő ügyben és egyaránt nyújtunk szolgáltatást károsultaknak és a károkozóknak.
FELVESZEM A KAPCSOLATOT AZ IRODÁVAL!

Mielőtt a kártérítési folyamatot megindítanánk, minden esetben egy konzultáció keretében megismerkedünk történetével és felmérjük a kártérítési eljárás sikerességének esélyeit. Itt teljes körű jogi tanácsadásban részesül a kártérítéssel kapcsolatban és mind a peres eljárás, mind a peren kívüli megegyezés menetéről is. A kártérítési eljárás első lépése ezt követően a károkozó felkeresése és a kártérítési igény előterjesztése. A peres eljárás előtt minden esetben törekszünk a peren kívüli megállapodásra, mely során egyezségi ajánlatot küldünk részére. Amennyiben az eljárás során az egyezség megszületik és a kárt a károkozó megtéríti, akkor az ügyet lezárjuk.

Ha a károkozó a károkozást nem hajlandó elismerni, vagy azt elismeri, de a kár mértékét vitatja és ebből kifolyólag egyezség nem születik, akkor a kárt igényt peres úton lehet érvényesíteni. A peres eljárás során először a kárigény jogosságát, az úgynevezett jogalapot kérjük megállapítani, utána pedig annak összegszerűségét. A per alatt bármikor lehetőség van a másik féllel megegyezni. Amennyiben egyezség a per alatt sem születik, úgy a per ítélettel zárul.

Ha a bíróság a keresetnek helyt ad, akkor a kártérítést megítéli. Amennyiben a károkozó a kártérítést megfizetni, úgy az ügyet lezárjuk. Ha a károkozó a kártérítést nem fizeti meg, akkor a jogerős ítélettel a végrehajtás megindítható. A végrehajtás során – akárcsak a bírósági eljárás során – teljes körű képviseletet biztosítunk és aktív magatartásunkkal mindent megteszünk, hogy a végrehajtás mielőbb lezáruljon.

Ha kár érte Önt, vagy pedig károkozás miatt pert indítottak Ön ellen, akkor keressen bizalommal!

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK:

INGATLANJOG

TÁRSASHÁZJOG

ÖRÖKLÉSJOG

CÉGALAPÍTÁS

MUNKAJOG

VÉGREHAJTÁS

CSALÁDJOG