Követelésbehajtással és végrehajtással kapcsolatban eljárunk valamennyi ügyvédi kompetenciát igénylő ügyben és egyaránt nyújtunk szolgáltatást adósnak, a hitelezőnek és a végrehajtást kérőnek.

Követelés behajtás

Tartoznak önnek? Kintlévősége van? Nem akarnak fizetni? Nem tudja hogyan hajtsa be? Bízza profikra!

Irodán kiemelten foglalkozik kintlévőség kezeléssel és ezen belül a követelés behajtásával. A követelésbehajtást  – a költséghatékonyság és a sikeresség érdekében – több lépcsős folyamatban hajtjuk végre, az első felszólítástól egészen a sikeres végrehajtásig. Sok esetben már az ügyvédi felszólítás is eredményes, de szükség esetén fizetési meghagyást bocsátunk ki és ellentmondás esetén a teljes peres képviseletet is vállaljuk. A jogerős és végrehajtható fizetési meghagyás vagy bírósági ítélet alapján a végrehajtási eljárásban is képviseljük Önt, mely során aktív magatartásunkkal a végrehajtási időt igyekszünk a minimálisra csökkenteni. 

Képviselet végrehajtási eljárásban

Irodánk vállalja képviseletét a végrehajtási eljárás során, akkor is, ha Ön adós és akkor is, ha Ön a végrehajtás kérő. Amennyiben Ön kezdeményezésére, vagy Önnel szemben végrehajtás van folyamatban, esetleg végrehajtás megindításán gondolkodik, akkor keressen fel és tájékoztatom jogairól és kötelezettségeiről. Kiemelten fontos a végrehajtási eljárás során, hogy több jogvesztő határidő van, amelyek elmulasztása komoly joghátrányt idézhet elő!

Tanácsadás árverési vevőknek

Megtetszett az MBVK? Árverésen indulna? Ingóságot, vagy ingatlan venne az árverésen? Nem tudja mik a buktatók? Sok éves tapasztalattal állunk szolgálatára. Több sikeres árverési vétel tapasztalatával tudjuk jogairól és kötelezettségeiről tájékoztatni! Ne gondolkozzon, hogy megéri-e? Egy elmulasztott határidő, akár évekre elhúzhatja, míg az ingatlan birtokába kerül.

Képviselet a végrehajtó előtt a végrehajtási eljárás során

Nem ért egyet a végrehajtó döntésével? Jogorvoslatra vágyik? Ne habozzon! Végrehajtási kifogást az eljárási cselekménytől számított 15 napon belül terjeszthet elő, ami nagyon kevés idő! Ha nem tudja, hogy kifogását hogyan, hol terjessze elő, vagy, hogy az megalapozott-e, akkor keressen bizalommal! Vállaljuk képviseletét a végrehajtó előtt!

Végrehajtási peres képviselet
Végrehajtás megszüntetési iránti per
Végrehajtás korlátozása iránti per
Végrehajtási igényper
Foglalás tűrése iránti per
Követelés behajtása iránti per

Végrehajtási pert indítana, vagy végrehajtási igénypert indítottak Ön ellen? Ön szerint jogtalan a végrehajtás? Vagy annak összege jogtalan? Meg szeretné szüntetni? Jogtalanul foglalták le vagyontárgyát? A lefoglalandó tárgy más személynél van? Valaki tartozik az adósának? Irodánk vállalja peres képviseletét a végrehajtási jogvitákban. Ha pert indítana, vagy ön ellen pert indítottak, vagy szeretne peren kívül megegyezni, akkor keressen bizalommal!

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK:

INGATLANJOG

TÁRSASHÁZJOG

ÖRÖKLÉSJOG

CÉGALAPÍTÁS

MUNKAJOG

KÁRTÉRÍTÉS

CSALÁDJOG